Normalisera inte kvarstående Ortorexi symtom

on

Kommentarer från kammaren

Det är alltid tacksamt när Ortorexi får en belysning i media men som alltid så sorgligt när man normaliserar kvarstående symtom som något man får leva med hela livet. Det leder lätt till tanken att ”om jag måste vara sjuk resten av livet är jag hellre fettsmal och sjuk än tjock och sjuk”. Efter hundratals behandlingar kan vi på Ylab med bestämdhet säga att det går att bli helt frisk.

Ortorexi är inte Anorexi

Bra att komma ihåg att man kan se gränsen mellan sjuk och frisk, inte nödvändigtvis räknar kalorier och att fokus bör ligga på hur man blir frisk och inte alltid hur det är att vara sjuk. Det är en ångest som ofta är sekundär och liksom andra psykiska ohälsotillstånd som följer med, så går det att bli av med dessa. Man är inte en ”nykter alkoholist” utan kan bli en frisk fågel som kan flyga lika högt som alla andra. Om man fullföljer hela resan vill säga. Full respekt för personerna i rutan som säkert inte misstycker till kommentarerna.

http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/215196

 

 

Kommentera