Tut tut och föredragen gick som tågen

Det gick som tåget

Äntligen hemma igen. Även om det bara är tre timmar i bil så blir det en heldag med två föredrag på samma dag. Tack och lov för att det var trevliga åhörare för vädret var ett typiskt Novemberväder. Grått, regnigt och fuktigt. Mycket trafik på vägarna dessutom och som alltid när jag passerar Dragon Gate, undrar jag hur det är möjligt att få detta massiva tempel att löna sig (det ligger längst vägen mitt ute i Ingenstans).

Eftersnack är berikande

Som vanligt blir det en hel del frågor efter föredrag och just de här dialogerna är bland det bästa med talarauppdragen. En pappa som ville ha råd om ryggproblematik gällande vissa elitförband där ens barn arbetade och en hel del om varför många inte ids träna regelbundet.

De orsaker man höll fram var stress på jobbet som gjorde att man helt enkelt inte orkar träna efter en arbetsdag. Någon annan menade att man helt saknar motivation för träning. Men inte minst fanns där tendenser på dåligt samvete vilket inte är särskilt hälsosamt. Så än en gång fick jag dela ut lite tips från SDT – teorin om motivation och även lite enklare saker man kan göra på jobbet som komplement. Många anställda hade relativt tunga jobb utomhus så där behövdes ingen extra styrketräning direkt.

Flyttfåglar fascinerar

Vad händer annars en dag i Gävle? Jag fascinerades mest att några flyttfåglar och deras positionsbyten i luften. I kolonn flög det med en vingmästare som låg utanför linjen som nummer två. Tänk vad livet har att förmedla för den som blickar upp i skyn…

Kommentera