Ge inte upp

Varje dag tar jag emot bilder och text från personer som mår dåligt under julen. Det är en märklig känsla att fira jul vår troligen största högtid samtidigt som folk svälter. Ofrivilligt eller frivilligt men lidandet går inte att ta miste på.

Sedan har vi alkoholproblemet. Julen är en tid då många dricker alldeles för mycket och beter sig så illa att man får skämmas året därefter. Än värre är det när alkohol leder till våld.

Mat-, tränings- eller alkoholberoende, det är inte ett värdigt liv. Det är dessutom ett liv där man utsätter nära och kära för smärta som de absolut inte förtjänar. Så jag reser mig och bugar för alla er som kämpar mot tvångsmässiga beteenden. Tuff rehabiliteringsresa men så väldigt värd att göra. Det finns ett värdigare liv och en äkta personlighet bakom det egocentriska och tvångsmässiga beteende som många utomstående förväxlar med personlighet.

Bilderna har ingen anknytning till personerna i texten.

3 kommentarer Lägg till din

 1. Josef Boberg skriver:

  Det har sina sidor att vara människa.

 2. Madelene Håll skriver:

  Det ska inte behöva vara en kamp att bara leva. Hela livet är en lärdom. Det gäller att man stannar upp och reflekterar. Få perspektiv på saker och ting. Men lätt. Är det inte.

  1. linyvonne skriver:

   Ett begrepp som cirkulerar inom affärsvärlden och flera andra domäner är ”framing”. Det gamla talesättet om glaset är halvtomt eller halvfullt. Under min tid i USA blev det ganska uppenbart att amerikanarna oftast utgår från det positiva medan vi i Norden är något mer melankoliska. För den fysiska hälsan spelar det kanske inte någon större roll men för det psykiska välmåendet lär vi må bättre att att notera sol och inte bara regn. En tanke så här en bit inpå det nya året.

Kommentera