Positiv Psykologi

on

Positiv psykologi är den senaste trenden inom psykologi. Intressant titel för vem vill gå på negativ psykologi kan man undra. Löftena är många; bli lyckligare, bli bättre på att hantera motgångar och svårigheter, lev längre, bli bättre på att ta hand om relationer och mycket mer är vad som utlovas i metoden. Naturligtvis finns även det populära Mindfulness med som en del. Konsten att leva här och nu.

En viktig grundsten är att man ”blir så lycklig som man gör sig”. Det ligger väldigt mycket i det uttalandet men samtidigt skulle jag vilja lägga till; ”livet är inte rättvist”.  Vi har trots allt olika förutsättningar när det gäller lycka även om en stor del av arbetet ligger på oss själva.

Vad gör dig glad?

Man kan bli lycklig av att se snön falla. Man kan bli lycklig av att ha ett hem att gå till. Man kan känna sig glad när någon nära lyckas med något. Man mår mer än underbart när ens barn mår bra. Man kan hoppa högt av glädje för en ny cykel. Man kan glädjas åt att se vårens första tussilago. Härom dagen kände jag mig så glad när jag såg hur vacker vår natur är. Vad gör dig glad?

Mat och kärlek

Förr brukade jag hålla fast vid att människan bara behöver två saker; mat och kärlek. Men nu blir det lite med eftertanke för jag möter så många som inte alls blir glada över att få mat.  Hur kunde det gå så snett…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.