AirBnB

on

Gå tillbaka tio år i tiden och fundera över; vem som trodde att privata hem skulle hyras ut som hotell? Över 50 000 använder AirBnB varje dygn numera enligt Harvard Business Review. Många privata lägenhetsägare klappar händerna av förtjusning över nya intäktsmöjligheter och hyresgäster gläds åt att få kunna hyra billigt. Lika glada tongångar är det inte i hotellbranschen som i USA blivit av med över 400 miljoner per år.

Ylab tidigt ute med rådgivning on line

När vi byggde vår Wellcare on line för tio år sedan var det ingen i affärsvärlden som trodde på hälsoråd on line. Idag är det många aktörer där ute som säljer hälsotjänster av olika slag.  Det mesta inom friskvård och sjukvård men man märker att vi är långt uppe i cyber space som är en ny kontext. Många problem kommer att lösas (vårdköer, dyra kostnader för rådgivning) och problem kommer att uppstå (säkerhet, sekretess, kvalitetsäkring). Såsom exempelvis graviditetsappen som nu blivit anmäld av ett sjukhus till Läkemedelsverket efter att 37 kvinnor dykt upp för abort efter att ha följt appen.

Din hälsa går inte att mäta i pengar

När mer och mer av egenhälsoansvaret läggs på den enskilda människan betyder det att man som konsument måste vara lite försiktigare och kanske mer kritiskt granskande. Ta referenser och leta gärna en extra gång efter tecken på seriositet och kvalitet. Det kan löna sig när det är vår ovärderliga hälsa som sätts på spel.

Kommentera