OS Yiiipeeee!

on

Vinter OS 2018

Äntligen OS och vilken fin öppning av spelen! Även om Sydkorea inte varit slutdestination för alla mina Asienresor så gläds jag med dom. Hoppas att spelen går riktigt riktigt bra.

Tae Kwon Do

Personligen gillade jag att få en äkta roundhouse kick i öppningen och inte minst lite skärmflyg i tillägg. Go for it! Visa lite Tae Kwon Do som den nationalsport som det är för er. Jag minns första gången jag tog emot 10 tae kwon do experter i Sverige. Jag hade sett så många krossa is och tegel med händerna men aldrig hade jag sett någon som klöv ett fritt hängande pappersark med fingrarna. Impressed!

Imagine peace?

Det ska bli spännande att se nord- och Sydkorea tävla i samma lag. Hur är det möjligt? Kommer säkert att sänka placeringen tävlingsmässigt men så viktigt för att främja fred i världen.  Så träffsäkert med Imagine som öppningshymn!

Så har vi ryssarna som likt de så kallade separatisterna i Ukraina deltager utan nationella uniformer. Jag lider med de tävlande men handen på hjärtat, protest mot statsstyrd doping måste komma från de tävlande själva om inte nu så en dag när man vågar säga vad man tycker.

Som vi säger i Sverige – ”Fy för fuskare” . Som vi tror i Sverige – ”det händer inte hos oss………”. Dopingfritt OS en utopi?

Kommentera