Jag älskar mitt badrum

on

Det var i Japan som jag insåg att badandet innehåller så mycket mer än att bara bli ren. Det japanska Ofurobadkaret är annorlunda med sitt sittande, sin doft och alla ritualer runtomkring själva badandet. Precis som i flera andra kulturer är bad förknippat med tradition.

Levande ljus i vintermörkret

Så vad kännetecknar vår svenska badtradition? Inte vet jag men jag tror att stearinljusen är något väldigt svenskt. Kalla och mörka vinterdagar är det just stearinljusen som lyser upp och skänker lite romantik. Mitt eget badrum tycker jag själv är fantastiskt eftersom det har ett stort fönster istället för att vara inklämt mitt i lägenheten. Ljuset i badrummet har faktiskt blivit så avgörande att jag väljer lägenhet efter hur badrummet ser ut.

Små insatser för att må bra

Badet är en fristad där tankarna får flyga fritt en stund. Det är så oerhört enkelt att må bra om man bara tar sig tid att införskaffa ett badkar som man tycker om, lite doftljus och dekor o voilá…..dagen är din. Nu är det dags för min.

Kommentera