Kanonrätter för dig med idétorka

on

Enkla rätter som går fort att laga behövs alltid när tidsbrist är vardag. De här tre rätterna gjorde jag igår till middag; biff med kastanjer, pak choi med ägg och fläskfile med ärtskidor. Peppar, sesam och ingerfära blev de tre smakerna.

Japanskt ris

Ris är en självklarhet i vårt kök. Vitt japanskt ris av hög kvalitet är värt varenda krona. Njutbar som svensk färskpotatis. Jag har inga fobier när det gäller vare sig ris eller potatis och man kan även ha lite strösocker i biffen om man inte liknar socker med cyanid efter all skrämselpropaganda.

Kastanjebiff

Biff med kastanjer gick busfort eftersom jag fuskade med färdiga kastanjer. Den strimlade biffen la jag i en minikort kvartsmarinad på soyasås, äggvita, majsenamjöl och torkad rödpeppar. Sedan var det bara att steka biff, slänga på kastanjerna och reda med vatten och majsenamjöl.

Pak choi med ägg

Kinesisk mat har alltid flera rätter och en måste vara grönsaker. Igår blev det Pak choi sallad som jag fräste i olja. Två ägg kläcktes i och kryddor var sesamolja, sesamfrön och vitlökssalt.

Fläsk med ingerfära

Jag fräste kubstrimlor av fläskfile i mängder med krossad ingerfära som blev den huvudsakliga kryddan tillsammans med en pepparmix. Redningen som vanligt med majsenamjöl och vatten.

Kommentera