Vad letar alla efter?

on

Varför har alla så bråttom hela tiden? Vad är det man söker? För det mesta verkar det handla om värdsliga ting som skänker lite glädje för stunden. 

En vanlig kopp kaffe duger inte längre utan nu gäller det att stressa till det bästa kafffestället för att få en Flat white. Sedan jagar man vidare till jobbet för att hinna med allt som ligger på bordet innan man jagar vidare för att hämta barn, handla, städa eller vad det nu är.

En jakt som man alltid förlorar

Jagandet efter den perfekta kroppen eller eviga ungdomen är enligt min uppfattning sorgligast av allt som människor jagar. Främst för det är en jakt där den som jagar snarare blir bytet än jägaren.

Små saker som förgyller tillvaron

Livet är kort, kanske kortare än vi tror så det gäller att glädjas åt de små sakerna i livet. En söt hund på gatan, en gullig granne, en söt melon, en god vän …..världen är full av glädjeämnen om du bara stannar upp, andas och ser dig omkring.

En kommentar Lägg till

  1. Madelene Håll skriver:

    Värt att reflektera över. Ju snabbare framfärd desto mer tunnelseende. Stanna upp. Njut. Av dom vackra träden. Av solvarma vildhallon. Glittret på vattnet. Ett av mina måtton. ”Kan man glädjas åt lite, har man mycket att glädjas åt” Glädje är dessutom en av meningarna med livet. 🙂

Kommentera