Ovärdigt bemötande

on

Ibland har blivit ofta när det gäller ovärdigt bemötande. De med ortorexia atletika är ofta vuxna välutbildade personer som bör behandlas därefter. Alltför ofta stigmatiseras de som psykfall som själva orsakat sitt tillstånd.

Nu har det hänt igen. En trettioårig kvinna med ortorexi som övergått i ett anorektisk förlopp får plötsligt tilltagande smärta i vaden. Jag och sjukvårdsupplysningen bedömer det som risk för propp ( ökad risk hos anorektiker) och ber henne kontakta sin vårdcentral.

Väl där bemöts hon med fnys och skratt. Varför? Stressad personal? Måste man hånflina till en orolig medmänniska?

En kommentar Lägg till din

  1. Åsa skriver:

    Liknande har hänt mig ett antal gånger. Har jag något besvär någonstans tittar de i min journal och säger lite nedlåtande: jag ser att du har ätstörningar…
    och så vill de inte ta i mitt besvär på riktigt. Jag vet att många av mina besvär är relaterade till min långa sjukdom men för den skulle inte besvären mindre besvärliga.

Kommentera