Ibland blir man sorgsen

on

Att läsa tidningen eller se på nyheterna är inget man blir direkt glad av. Morgonens läsning blir ett tydligt exempel på hur mycket pessimism som kommuniceras.

ELIT är något man förtjänar att kallas

Akademins högtid fullt av tomma stolar. Endast sju av arton stolar som det satt någon på och då uteslutande män. Horace är fortfarande kvar. Sorgligt. De kallas elit men har endast en stol till förfogande. Elit är ett omdöme som man måste förtjäna och inget man tar för givet.

Sverige blir osäkrare

U.S.A. Mattis avgår och Sverige och Finland påverkas när stöd från U.S.A. minskar och Östersjön blir osäkrare. Putin varnar för kärnvapenkrig och gratulerar U.S.A. för att de lämnar Syrien. Det lär bli massaker av kurder när deras beskyddare försvinner. Många svenskar uteblir när de kallas till repövning skriver någon. Vem ska försvara oss?

Unga får svårt att bli vuxna

Försäljningen av lägenheter har halverats i Stockholm efter nya bank- och amorteringskrav.  Lågkonjunkturen är i antågande och Sverige har ingen regering. En känd journalist från Die Spiegel har avskedats efter det man sett att hans gripande reportage varit uppdiktade. Fake News utanför politiken. Vem kan vi lita på?

DEN fria viljan är hotad

AI infiltrerar våra liv och liberalismen och den fria viljan är hotad sägs det. Facebook har tydligen sålt mer personlig information om oss än vi varit medvetna om. Vem skyddar vår privata sfär och integritet? Danskarna har beslutat att skicka kriminella, som avtjänat sina straff men som inte kan skickas hem, till en ö. Så fiffigt eller? Tusentals präster inom katolska kyrkan har utsatt småpojkar för sexuella övergrepp under decennier….hur hänger det ihop med gudomligheten?

Globalt elände men lokal glädje

Det ena eländet efter andra och man söker febrilt efter positiva nyheter. Goda viner, en bra restaurang, en bra bok, en upprättelse för potatisen som sägs vara bra för mättnad och att GI lågt respektive högre rå eller kokt inte spelar någon större roll, kanske snö till jul. Små glädjeämnen i ett globalt kaos.

Man går in i sin varma stuga, värmer en brasa, dricker sin glögg, tar en promenad med familjen, läser en bra bok, njuter i ett varmt bad och pussar på sina nära och kära. Det är nog det som förgyller livet trots allt. Inga storstilade politiska planer idag.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.