På tal om grupparbeten

on

Alla som studerat har säkert sina egna personliga minnen och upplevelser av hur grupparbeten fungerat. Ibland går det bra och andra gånger inte men det finns vissa saker som ofta visar sig under ett grupparbete. Några som drar tunga lass medan andra åker snålskjuts är en vanlig bild. Inte alltför sällan skapas även osämja i gruppen. Ibland undrar jag om det är på grund av ekonomi och tidsbrist. Det är ju alltid färre inlämningar att rätta om arbete sker på gruppnivå.

Fler anledningar……i gymnasiet behövs det kanske för att utveckla förmåga till samarbete. Men hur är det egentligen på högskolenivå? Behövs grupparbeten? Personligen tycker jag att både grupparbeten och så kallade workshops där studenter diskuterar och kommer med förslag inte alltid ger någonting. Men kanske är det för att jag är så omåttligt intresserad av vad experter på området har för kunskap och erfarenheter.

Väldig traditionell inställning med andra ord. Inte rätt och inte fel utan bara en uppfattning så här innan hemgång. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.