Rätt fokus och personlighet

on
OM LIVET ÄR HÅRT – BYT FOKUS

Om man har fokus på hur svårt allt är kommer det bli svårt eftersom det blir vår subjektiva uppfattning. Om du börjar dagen med att konstatera hur många problem du har kommer dagen bli problematsik eftersom det är så du upplever den. Om du tar sikte på problem finns risken att sikten skyms så att du inte ser någon lösning. Om konsten att tolka en gryende morgon:

Good Morning God! (sa optimisten) Good God, morning! (sa pessimisten)

eller som Gunde sa ”inget är omöjligt, bara olika svårt”.

INSE ATT DU ÄR UNIK

Det mesta som vi upplever är vår personliga tolkning av vår omgivning. Vi ser saker på olika sätt och vi har olika uppfattningar om vad vi ser och vad vi tycker. Det är just dessa skillnader som berikar våra liv. Tänk så tråkigt det vore om alla var likadana som oss själva. Ett mingelparty där alla man mötte sa ”det tycker jag med”. Inga livliga diskussioner, inga nya infallsvinklar och ingen utveckling kort och gott. Usch så tråkigt,,,,

Kampen är ofta mer beundransvärd än målet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.