Glöm inte vad som är viktigt

on

Vi rusar igenom livet i tron att vi har hela livet framför oss och därför kan skjuta upp vissa saker till imorgon. Saker som vi tycker kan vänta eftersom jobb, tvätta bilen, betala räkningar, plugga till tentor och annat känns som prio 1.

Här och nu

Yogisar brukar tala om ”bara vara” eller ”här och nu” men när jag ser någon lägga sin matta nära dörren för att hinna först till duschen undrar jag om man verkligen förstår vad man säger. Att vara här och nu betyder inte att man enbart ska ha fokus på sig själv, sina behov och sitt eget självförverkligande.

TId för reflektion

Att vara här och nu innebär att man tar tid för reflektioner över vad man upplever. Men inte minst handlar det om att fundera över meningen med livet och vad som är viktigt. Det är stora filosofiska frågor som man säkerligen inte kan ge ett enkelt svar på men kanske kommer man till en liten insikt om vad man bör prioritera.

Nära och kära är nog det viktigaste för att vi ska känna glädje, värme och kunna njuta av livet. Men livet är skört så hälsan bör ha en hög prioritering. Det handlar inte om att tokrusa i allehanda lopp, späka sig eller lyfta skrot tills man stupar. Det gyllende ordet ”lagom” (eller Yin Yang för den som föredrar det) ger oss vägen.

Lite kärlek, lite omtanke, lite god mat, lite vänner, lite natur och lite njutbar träning är vad vi behöver. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.