Ät aldrig ensam

on

”Mat ska intagas i goda vänners lag” är ett gammalt uttryck och jag håller med. Vissa kulturer tror att något är fel när man äter ensam, underförstått att man inte har några vänner.

EN Bestseller i Affärsvärlden

Never eat alone är även titeln på en mycket intressant bok skriven av Keith Ferrazzi. Jag hade glädjen att få lyssna på en föreläsning som han höll i U.S.A. för några år sedan. Boken, som är en Bestseller ringar in vikten av att bygga livslånga relationer när det gäller affärskontakter, mentorer, vänner och kolleger.

ORTOREKTIKER ÄTER OFTA ENSAMMA

Ortorexia atletika karakteriseras av ensamätande. Eftersom man har restriktioner på när, vad och hur mycket man får äta blir måltiden helig och ingen får störa när man äntligen tillåter sig själv att få äta. Man är inte heller så pigg på att gå hem till vänner eller ut på restaurang eftersom man inte vet vilken mat som står på bordet.

Om det är något som präglar Ortorexi och traditionella ätstörningar så är det att man isolerar sig mer och mer och även de trogna gamla vännerna ger ofta upp till slut. Man har  tid för mat och träning men inte tid för att upprätthålla kontakten med vänner som prioriteras ned. Sorgligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.