Korruption suger

on

Vad passar väl inte bättre än att skriva om korruption en dag som denna (dagen efter hemresa från Wushu & Kung Fu VM i Kina). Att idrott i allmänhet är besudlad med korruption är inget nytt, även om det finns organisationer som exempelvis Transparency International med flera som försöker få ordning på eländet.

Korruption förstör demokratiska processer som när exempelvis förtroendevalda inte har något förtroende just för att de inte valts. De har köpt sin plats och med andra ord och då blir det inte rätt person på rätt plats. Det ligger oftast pengar och personlig vinning bakom. Vissa internationella delegater lever på idrotten genom att de genom internationella positioner får makt i sina hemland.

Under årsmötet som jag var på, dök det upp en person som få sett förr. Han blev ny ordförande. Han kom sent och avvek direkt efter omröstningen. Sa några ord på kinesiska innan han gick med personliga vakter springande efter sig. Det sägs att han har både makt och pengar. Det är tydligen vad som räknas idag. Själv hade jag velat se engagemang.

I min värld är det pinsamt att gubbar som kallar sig ”martial artists” inte ens vågar stå för sina åsikter utan tiger när demokratin grusas. Mice or men? Definitivt möss.

Det är dags att lysa på trollen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.