Idag är det mörkt utanför mitt fönster

on

Går hem tidigare från jobbet idag men det är redan becksvart utanför mitt fönster. Det är just en sådan här Novemberdag (20 soltimmar under hela månaden var det någon som sa) som man funderar på om man ska tycka det är romantiskt eller fundera på att emigrera. Lika bra att gilla läget för det är som det är och då får man göra det bästa av saken.

En man frågade mig idag om någon blivit arg över det jag skrev i Svenska Dagbladet. Lite konfunderad blev jag men mitt svar var enkelt, ingen har uttryckt något annat än positiva kommentarer. Något annat vore makabert för vem vill ha en lag som förbjuder barn att vara inaktiva och straffar föräldrar som inte följer ”lagen”. Dessutom sa han som stod för förslaget att grannar skulle kunna anmäla föräldrar som inte skötte sig och att besök från Socialen skulle kunna vara en lösning.

Finns det någon som håller med om att lagstifta och bestraffa undrar jag (mer än Sovjet- och forna Östeuropa älskare)? Ska idrottslärare släpa in barnen på idrottstimmen? Ska vi spionera på våra grannar och ange dom när de inte tvingar ut barnen? Vad ska bedömas? Antal steg de tar per dag eller deras prestationsnivå? Vad gör vi om de inte kommer över plinten?

Ett mycket radikalt förslag som säkerligen inte var genomtänkt och kanske utformades efter alltför många pilsner för en professor i medicins vetenskap borde veta bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.