Sanningen i vitögat

on

Att se sanningen i vitögat är en bragd för det innebär, som uttrycket antyder, att man är rädd. Det finns många rädda personer idag som går under rubriken Psykisk Ohälsa. Rädsla handlar om en graderad skala från oro till panikattacker där det senare innebär en ren och skär dödsångest. Den som haft en panikattack får ofta ångest av rädslan för att få en panikattack. Moment 22 med andra ord.

Ortorexia atletika är fylld av rädslor som kontrolleras genom att man helt enkelt bortförklarar ångestens orsaker. Man är rädd för att äta och även rädd för att vara inaktiv även om man förstår att man borde just äta mer och träna mindre för att bli fri från ortorexiträsket. Man talar hellre om att man är stressad på grund av arbete, inte hinner äta på grund av tidsbrist, måste träna för att alla på jobbet gör det, inte äta eftersom man har allergier.

Det låter som ständig huvudvärk när andre parten vill ha sex. En god idé är att undersöka orsaken till varför man ger andra förklaringar.

Att erkänna att man är rädd för viss mat och inaktivitet kräver mod, ett mod som få personer har innan lidandet blir så starkt att man inte orkar längre. Se sanningen i vitögat och ta hjälp förr snarare än senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.