Ortorexi är inget för en idrottare

on

Allt fler idrottare tenderar till att lyssna till råd från diverse självutnämnda träningsexperter som bedyrar det ena eller andra kost- och träningsupplägget. Det är modigt av personliga tränare att ta sig an elitidrottare för deras misstag kommer lätt att genomskådas. Elitidrottare tävlar och därmed blir prestationen på plan tydlig. För att inte tala om resultatet av matchen eller tävlingen.

Jag blir mer och mer förbannad rent ut sagt på dessa ”experter” som rekommenderar Paleo eller LCHF till idrottare som definitivt inte bör gå på dessa dieter. Lägg till det de kompletteringsråd som vissa får. Spypass för att visa att de minsann kan lägga upp tuffa pass. Varje vecka tar någon elitidrottare kontakt med Ylab för att få hjälp efter man dragit på sig Ortorexi med försämrad prestation och välmående som resultat.

De här tränarna tar självfallet inte ansvaret när dessa idrottare får avsluta sina karriärer i förtid. Talanger går förlorade och lidandet blir dubbelt upp. Ortorexisymtom och sorg för en förlorad karriär och bortkastad tid.

Stöd för idrottare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.