Skräcken sprider sig

Hemma efter en lång dag och har just avslutat middag och nyheter som mest handlat om Coronsviruset. Ytterligare ett hot som sätter skräck i människor och visst är det obehagligt. Jag kom att tänka på när vi var i Hong Kong och Taiwan i julas. Jag har varit i Taiwan ett trettiotal gånger minst men det här var första gången de hade så minituösa gränskontroller. Vi reagerade alla på att de kollade alla passagerare med infraröda kameror för att se om man hade förhöjd temperatur. Det här var innan jul och innan nyheterna om viruset sperd sig men uppenbarligen hade någon information redan innan. Att Taiwan hade det förvånar mig inte med tanke på deras relation med Kina.

Jag är inte heller förvånad om det visar sig att virusspridningen var känd redan då. Mydigheterna i Kina (och en del andra diktaturer) brukar mörka negativa nyheter ända fram tills det inte går att dölja. Virus eller nedskjutna flygplan kvittar. Vi lämnade området långt innan allt bröt ut men man undrar vad som händer nu när utlänningar flygs ut från Kina. Är det säkert? Självklart vill man få hem sina medborgare men frågan är om de sätts i karantän för säkerhets skull?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_71211-768x1024.jpg

Det här blir bara ytterligare en rädsla att hantera för många som redan nu oroar sig för maten, träningen, klimatet, världens undergång och nu virushotet. I jämförelse med virus och död ter sig rädslan får en kolhydrat ganska obetydlig men som alltid, det är i betraktarens ögon som graden av ett hot värderas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.