Äntligen protein fakta

on

Såg ett inslag i en tidning där bland annat Linda Bakkman uttalat sig om kost. Det var många självklarheter men i dessa tider är upprepning nödvändigt och kloka ord behövs. Hon nämner att den mest välstuderade vegetabiliska proteinkällan är soja och att den är likvärdig mjölk i fråga om proteininnehåll och aminosyraprofil. Visst går det att tillgodose proteinbehov med vegetabilier men animaliska proteiner är fullvärdigt och inte helt jämförbart med protein från växtriket, tillägger hon.

Ingenting nytt på horisonten men hon tar även upp att man i fråga om en styrkelyftare inte är öppen med hur mycket proteinpiller och pulver han faktiskt äter (en youtubeförespråkare för vegankost).

Jag tycker det är bra att nämna detta eftersom en övergång från fast föda till piller och pulver gör att avståndet till andra otillåtna dopingpreparat minskar rent psykologiskt. Värt att tänka på dessa tider då männen utplånar sitt underhudsfett och testosteron vilket försvårar möjligheten att bygga muskelvolym.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.