Miljön, kossorna och plasten

on

Många väljer att bli veganer av etiska skäl medan andra vill dra sitt strå till stacken när det gäller miljön. Båda orsakerna är behjärtansvärda och det är verkligen nödvändigt att göra något handgripligt. När man arbetar med Ortorexia Atletika (fixering vid nyttiga livsmedel i kombination med överdriven träning) blir det däremot lite bekymmersamt eftersom uteslutande av mat är just det man blir sjuk av. Det blir en lurig och farlig väg eftersom man riskerar sin hälsa på kuppen.

Plast är ju en riktig farsot och många försöker medvetet att minska nyttjandet vilket är ett bra alternativ som skulle kunna ersätta veganbeslutet för de med ortorexi. Men det räcker kanske inte så varför inte sluta med smink? Det finns ju ingenting som förpackas i så mycket papper och plast som just smink och hårvårdsprodukter. Hur vore det med ett stopp här eller åtminstonde recycling?

Få som jag talat med vill sluta med smink medan kan man tänka sig att utesluta kött, plastförpackade grönsaker eller mejeriprodukter för miljöns skull. Just de saker som ökar risken för att man blir sjuk med andra ord.

Ingen kan heller tänka sig att skippa löpbandet, crosstrainern eller andra eldrivna maskiner i miljösyfte. Orsaken till det tål att tänka på. Är det estetiska viktigare än det etiska?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.