Tjuv och polis på stan

on

Vi har som bekant delat in Sverige i olika grupper. Dels har vi grupperna för respektive emot Tegnell men vi har även fått självutnämnda poliser som skäller på de som inte sitter i karantän eller inte håller social distans.

Jag tycker själv att distansen är viktig och går inte in i affärer annat än när det är folktomt. Jag sitter på restaurang men helst utomhus och inte där man inte kan hålla avstånd. Jag irriterar mig på när folk inte respekterar att hålla avstånd utav omtanke för de som råkar befinna sig nära någon som kanske är rädd och vill ha sitt skyddande revir. Samtidigt vill jag inte att vi ska ha en total lock down av samhällsekonomiska orsaker.

Var och en får välja huruvida de vill sitta i karantän eller röra sig ute men min regel är, gör det du vill men ta hänsyn till andra. Jag skulle däremot inte komma på tanken att skälla ut och förtala de som väljer att röra sig ute. Särskilt inte om personen själv valt att vara ute med den risk som det innebär.

Vi har fått minipoliser som skäller och kränker personer som inte gör vad de själva anser vara rätt och riktigt. Även rasistiska påhopp förekommer. Vi måste ha perspektiv. Om jag vore 80 plus och har levt ett bra liv kanske jag hellre tar risken att vistas utomhus istället för att spendera min sista tid inlåst och ensam.

I dessa tider när ingen verkar veta vad som är rätt eller fel bör vi ha större tolerans och låta den här krisen förena oss istället för ”vi och dom” fasoner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.