Biceps saknar synförmåga

Ibland undrar man om vissa tror att man blir vältränad av att bara vistas på ett gym. När jag rest runt i världen och besökt olika gym har jag inte kunnat låta bli att observera hur andra spenderar sin träningstid. Jag insåg exempelvis att jag hinner med minst 4:1 repetitioner på grund av att jag inte har en mobil som stör, inte tittar mig i spegeln lika ofta och kanske mest av allt, jag vill klara av träningspasset inom rimlig tid, eftersom jag värderar andra sociala aktiviteter.

Så vad har detta med biceps brachii att göra kan man undra. Ta mina senaste dagar exempelvis. Vi har lyckats med bedriften att tömma vårt källarförråd, rensa vårt vindsförråd och idag rensat ut ett av företagets lager. Inte så illa när man staplat saker på varann i över 20 år. Vi tömde nog mer än 20 kubikmeter som vi sedan lossade och sorterade på återvinningen.

Jag vet inte hur många tusentals kilo vi lyft de senaste dagarna men en sak är säker, vi behöver ingen extra styrketräning den här veckan. Här talar vi verkligen om funktionell träning för alla lådor har lyfts och burit i alla möjliga vinklar uppför och nedför. Riktigt bra träning faktiskt.

Sedan har vi det där med helhet, anledningen att jag mår så bra just nu är inte för att jag lyft mycket skrot (rätt ordval för vad vi kånkat och burit på) utan för att jag äntligen kan promenera in på vinden och i förråden och se vad som finns där. Det känns fantastiskt att äntligen gjort det som skavt i så många år och jag vet att många går i samma tankar. Ständig skuld för att man inte rensar ut. Men nu är det gjort!

Tack Corona som gjort att semestern blev hemma och att många av oss ”hunnit” med att städa upp i alla gömmor. Man hittar så mycket dessutom och så även jag så bilder från forntiden kommer, var så säker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.