2021 Dags att välja väg

on

Jul och nyår har varit riktigt bra Coronan till trots men nu är det dags för framtidstro och drömmar om när pandemin blir ett minne blott. Kanske till hösten först men jag tänker inte gråta i år. Jag ska göra allt det som man inte hinner med när man arbetar för fullt och är social på fritiden.

Faktum är att jag hunnit med en hel del det år som gått. Idag blev jag klar med ytterligare en vetenskaplig studie vilket alltid känns riktigt, riktigt bra. Man lär sig något nytt hela tiden när man forskar. Nya artiklar om ortorexi strömmar in, flera som i likhet med mig och Ylab delar uppfattningen att träning är en del av två det vill säga mat och träning i kombination är de faktorer som påverkar tillståndet.

En dag som den här är många lättade för att julen är över men det är även många som har mer ångest än vanligt. Ofta för att man tror att man gått upp i vikt vilket sällan är fallet. Vi ser det på Ylab genom att många externa icke kunder bokar in bod pod mätningar. Januari är den månad då det är flest personer som mäter fettprocenten.

Sorgligt och bra på en och samma gång är det att flera med ortorexia atletika redan hört av sig. Några kom på uppmaning av anhöriga vilket ofta innebär att man fortfarande är i förnekelse och inte alls vill ha hjälp. Andra kommer i tid och då blir jag extra glad för de lider inte lika mycket och dessutom blir behandlingstiden kortare.

Nu ska jag slänga mig i badet och fundera över allt jag vill göra i år som för övrigt är Buffelns år enligt den kinesiska kalendern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.