Man kan leva på luft, utan sömn och mat

yvonnelin_cardio heartI veckan som gick träffade jag en kund som just avslutat sin behandling hos oss.  Hon sken som en sol och ingen kunde gå miste om att hon var nyförälskad. Vem kan väl annat än le och glädjas när någon faller dit i denna ”akuta sinnesförvirring” som man brukar kalla förälskelse på fackspråk.

Two-lane highway in countryside

En lång och mödosam resa med ett flertal besök på ätstörningskliniker, sjukskrivning under många år och allt fler diagnoser med åren som gick. Man var på väg att sjukpensionera henne. Men tack och lov blev det inte så. Modig och kavat tog hon egna initiativ för att bli frisk och jag törs lova att vi får höra och se henne i det offentliga rummet framöver. Det här är en dam med huvudet på skaft.

Idag, kär och lycklig, frisk fysiskt och psykiskt, strålande resultat på högskolan och inte tillstymmelsen till mat- eller träningssymtom. En superintelligent kvinna som blev feldiagnostiserad en gång i tiden och som nu har fått luft under vingarna och flyger säkert sin kos söderut med flyttfåglarna.

Det här är något som vi som arbetar med ortorexia atletika får vara med om ibland och det är alltid lika roligt och upplyftande. Den senaste tiden har vi även fått vara delaktiga i när två numera helt friska kvinnor får barn. Det är såååå värt att ta steget till att bli fri från ortorexi. 

www.ortorexi.nu

En kommentar Lägg till

  1. Emelie Axell skriver:

    Så otroligt glad för din skull, du är så himla grym! Jag ser fram emot alla kommande texter, dina ord behövs L ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.