Själv presentation ett mänskligt behov

yvonnelin_livet_badgoodAtt vilja presentera sig själv fördelaktigt är nog vad dom flesta av oss vill göra. Men hur kommer vi fram till vad som är fördelaktigt? Med en god självkänsla som grund utgår vi säkerligen från kriterier på egenskaper som vi själva tycker är positiva. Men när självkänslan är låg, ja då söker vi ofta efter bekräftelse från vår omgivning.  Andra måste bekräfta att vi är duktiga och bra på alla möjliga sätt. Vårt beteende anpassas till vad vi tror att andra personer tycker är positivt. Vi vill ju ge en fördelaktig presentation av oss själva.

Det här beteendet faller på sin egen orimlighet, för hur kan vi veta vad andra tycker? Även om vi slukar varenda artikel eller bloggläser i sträck så vet vi ändå inte med säkerhet vad personen framför oss tycker. Bättre är att fundera över vem man själv är och vad man står för. Lita på ditt eget omdöme och kom ihåg; du tycker inte om alla och alla tycker inte om dig. Men vad gör det för livet går vidare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.