Pilotstudie om Träningsberoende

yvonnelin_researchpaper_träning_ätstörningarTräningsberoende har undersökts i en pilotstudie av Brian Cook med kollegor. Man utgick ifrån att träning är en vanligt förekommande komponent för att sätta igång tidiga ätstörningar, som ger fler symtom och ett ihärdigare ätstört beteende. Man menade att det inte är enbart träningsmängd som ger dessa effekter. Studien hade 43 kvinnliga anorektiker som fick genomgå en screening på ätstörningar och kartläggning av träningsmängd och träningsbeteende.

Träning som påverkande faktor för ätstörningar förklarade drygt 14 % av fallen. Författarnas syfte var att undersöka om det finns grund för träningsberoende såsom en psykologisk faktor vid behandling av ätstörningar.

Referens: Cook, B., Hausenblas, H., Crosby, R., Cao, L., & Wonderlich, S. (2015). Excercise dependence as a mediator of the exercise and eating disorders relationships, Eating Behaviors, 16, 9-12.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.