Perfektion är ganska trist

yvonnelin_livet_besserwissereTacka vet jag över- raskningar

Många strävar efter perfektion men frågan är hur uppskattat det är. Perfekta personer är ganska tråkiga att umgås med och den perfekta tillvaraon är inte särskilt spännande.

Spontanitet värmer

Vi älskar personer som överraskar med något oförutsett som gärna får vara en liten fadäs. Spontanitet är en egenskap som inte alla har men de som har den kan skratta sig lyckliga. Tänk att bara kunna ta dagen som den kommer, äta när man känner för det, träffa den man vill ad hoc och ta flyget någonstans på volley. Samhällsdebatten i vårt land handlar en hel del om lagar och förordningar, ordning och reda och ve den som bryter mot gängse regler.

Hyss är härligt

yvonnelin_pallaapplenNär man var ung en gång i tiden, innan mobiler och internet uppfunnits, låg spänningen i att palla äpplen från granntomten eller tjuvåka på tågen.

Ajaj

Det var lite mer oskyldiga hyss då för tiden. Det finns en vällust i att inte alltid följa regler och allra bäst var det när ingen visste vem som låg bakom. Som när vi beställde 1000 korvbrön till grannen, eller när vi hängde ut rektorns stereoutrustning genom hans fönster. Värre var det med plastormen som vi la under musiklärarens pianolock. Hon svimmade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.