Konsten att kunna läsa

on

Jag började min resa som företagare när jag var sjutton år gammal och ända sedan dess har jag förundrat mig över hur anställningsprocessen bör göras. Saken är den att när man söker en ny medarbetare, oavsett det går via rekryteringsbolag eller Arbetsförmedlingen, verkar inte den test som skriver läsas till fullo.

Man är tydlig med de utbildningskrav som föreligger med detta till trots så söker många tjänster utan att vara behöriga. När vi skriver att man ska kommunicera via ett givet mailkonto så ringer ett flertal upp i alla fall. Några gånger har vi varit så tydliga att vi satt utropstecken efter uppmaning att inte göra spontanbesök men inte det har hjälpt.

Ibland får vi spontanansökningar via mejl trots att vi inte utlyst någon tjänst och de tar vi emot även om de arkiveras tillsvidare, men de som inte följer riktlinjer som står i en annons, de går direkt i papperskorgen.

Jag tycker det är märkligt att man inte förstår att man signalerar slarv när man inte läser ordentligt.

Hur som helst, just nu söker Ylab tvärvetenskapligt utbildade personer, fysioterapeuter och psykoterapeuter, inför vår expansion 2022. Med idrott/träningsbakgrund naturligtvis, vårt signum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.