Dags att byta elände mot glädje

on

Efter två år med pandemi, en värld som brinner, ett globalt miljöhot och eländesrapportering i media. I likhet med coronarapporten är jag dessutom grymt besviken på public service som inte varit objektiva i sin rapportering, för att inte tala om nedtystandet av rapporten hos politikerna. Man litar uppenbarligen inte på den egna befolkningens förmåga att kunna ta till sig fakta och debattera om hur det nationella läget är. Så man nödgas med andra ord att gå utanför våra gränser om man vill få reda på hur det står till med Moder Svea. De negativa omdömena internationellt låter inte vänta på sig. Sverige har blivit ett extremland som går tvärt emot resten av världen, nu senast genom förbudet mot ett vaccin som ingen annan förbjudit och WHO kommer som det sägs att uttala sig i ärendet.

En gång i tiden talade man om den svenska modellen som innehåll en välfärdsstruktur och social uppbyggnad som många länder efterliknade. Numera är vi landet som lät våra åldringar dö, har dagliga dödsskjutningar på gatorna, en sjukvård som havererar och en skola som inte är i närheten av andra europeiska länders resultat. Vi har näst minst antal vårdplatser inom psykiatrin och ett skyhögt antal självmord per år och som inte det vore nog så har vi flest antal anställda inom idrotten i jämförelse med EU. Hur kommer det sig? De flesta arbetar ju ideellt ute på fältet så vad gör alla administratörer? Få förbund har heltidsanställda tränare så vad pysslar alla med?

Jag har bestämt mig för att sluta titta på serier som bygger på elände. Det är dags för lite feel good. Just när jag skrev det kom jag att tänka på att jag såg om Bohemian Rhapsody igår och den är ju kanske inte så mycket feelgood eftersom Freddy Mercury dog i AIDS. Men Queen var ett band i särklass och musiken lever än. Jag fick inte nog så jag tittade även på Live Aid konserten på Wemberley när jag ännu var i gång. Rysningar och musik som går rätt in i hjärtat trots att den fantastiska rösten tystnat för gott.

Jag tror att vi behöver mer positivt tänk för att gå vidare nu när november närmar sig. Vi behöver se höstens färger, lyssna på vacker musik och ta promenader med syftet att bara njuta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.