Så motiveras unga grabbar till att träna

on

yvonnelin_träning_motivation_gymHotellgym brukar ha en salig blandning av folk. Igår var inget undantag här i Calafel. En ung kille började sväng och cirkla underarmarna på ett sätt som gjorde det uppenbart att han inte lärt sig det på youtube. En boxare helt klart. På löpbandet en ung tjej i tennisliknande outfit och med de senaste hörlurarna, promenerade med bestämda steg och knutna nävar svängande fram och tillbaka.

yvonnelin_träning_Box knockI hörnet på mattan en medelålders Friskisliknande med rehabpappret i hand. Blandningen av övningar gjorde det svårt att utläsa vad som felade men av position och styrka var det troligtvis ländryggen.
Själv brukar jag ta ett inledande varv på maskinerna som var placerade mer eller mindre i en cirkel. Första maskinen var upptagen av en ung kille som under cirka 10 minuter satt på abs curlen och messade på sin mobil. Kanske kollade han hur lång tid som gått på gymmet, vad vet jag.

yvonnelin_träning_PT_gymMen som gammal räv inom motivation och träning satte jag mig på maskinen framför honom. Vips så började även han curla där bak. För att öka hans motivation ytterligare och faktiskt få honom att träna, ökade jag viktmagasinen med cirka 40-50 kilo innan jag klev av. Utan att han såg det naturligtvis. Effekten? En svettande och kämpande ung kille som säkerligen undrar över tanten som körde så tungt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.