Chefer förstår inte psykisk ohälsa sägs det

on

yvonnelin_hälsa_kiJag var på det tidigare kända (och numera ökända) Karolinska Institutet och fick där veta att chefer inte förstår psykisk ohälsa. Man menade även att företagen inte har någon beställarkompetens. Med det senare menades att företagen inte förstod allt bra som man kunde beställa från en företagshälsa. Dylika kommentarer och uttalanden gör mig väldigt förbryllad. Låt oss ta Landstinget som ett exempel; sjuksköterskor går ut i protest och lägger sig platt på gatorna. Förstår cheferna verkligen inte att de mår dåligt? Så var det det där med beställningar; i en marknadsekonomi brukar ansvaret ligga på säljaren när det gäller klar och tydlig (och säljande) information om vad man har att erbjuda. Bergs School of Communications är vad jag kan rekommendera företagshälsovården.  När det gäller att se psykisk ohälsa – Synsam för cheferna eller en tripp ut på stan för experterna inom organisationshälsa?

Att KI är i blåsväder har knappast någon undgått. Så här sa utredaren av den pinsamma läkaraffären:

Anmärkningsvärd nonchalans, slarvig rekrytering, avsaknad av såväl utvärdering som kritiskt ifrågasättande. 

Här kan du läsa mer: http://www.dn.se/nyheter/sverige/granskningen-av-karolinska-institutet-skrammande-lasning/

Kommentera