Stress eller ångest

on

 yvonnelin_stressadAlla talar om balans i livet, leva här och nu, harmoni, ta det lugnt……men tyvärr är det alltför många som är stressade eller oroliga. Vad är skillnaden?

För den som aldrig upplevt en panikattack eller ångest i över huvud taget är det svårt att förklara hur det känns. Oro och rädsla kan kännas i hela kroppen och även om det känns som man kommer att dö, är det inte farligt. Oro är lite lurigt eftersom det påminner om stress, i alla fall när det gäller de fysiologiska reaktionerna. Hjärtat bankar när pulsen stiger, andningen blir kortare och snabbare och allt går på högfart. Medan den som är stressad ofta är det på grund av känslan av att inte hinna eller mäkta med, är den som har ångest oftast rädd.  Ibland för något reellt men även för något som man inbillar sig. Det kan även handla om att vara rädd för något man tror ska bli en konsekvens, en så kallad förväntansångest. Det är en väsentlig skillnad mellan att känna sig jäktad och slutkörd kontra rädd och apatisk.

 

 

Kommentera