Fettfabrikerna är fusk

on

Gymmen har blivit våra nya fettfabriker. Det tränas inte längre. Det ultimata syftet verkar istället vara att bränna fett eller som någon sa när denne gått ett varv runt julbordet ”man kanske borde skaffa ett gymkort efter det här”. En inte alltför ovanlig kommentar och tillika en signal på att allmänheten förknippar gymmen med viktminskning.

En egotripp

Viktminskning, i antal kilo eller i fettvikt är inget annat än bantning. Inte så glamoröst och kanske är det därför man kallar aktiviteterna som utförs för ”träning”. Men träning är en regelbunden aktivitet med syftet att bibehålla eller förbättra något. Styrka, uthållighet, rörlighet…….men vad förbättras när man stått på en crosstrainer en timme? Eller promenerat i snålblåsten en mil? Möjligen egot. Som alltid finns det undantag men varför tränar majoriteten?

Säg som det är

fat-burnerDet kanske låter tufft men faktum är att den som inte vet vad målet är kommer sannolikt inte att uppfylla sin förväntan. Den som tror att det finns en fysisk kapacitet som heter ”snyggighet” eller ”svältition” eller liknande har fått något om bakfoten. Om det är banta man vill så säg det rakt ut och låt träning förbli något som man mår bra av och presterar bättre av. Inte en svältfabrik där svett förbytts mot ångest. 

2 kommentarer Lägg till din

  1. Stina skriver:

    Ja det är inte många som tränar på ett gym de flesta förbränner 😕

    1. linyvonne skriver:

      Tack och lov brukar trender komma och gå så har vi tur kommer träningsglädjen tillbaka.

Kommentera