Några ord säger så mycket

on

Ja. Man kan välja att bli frisk. Helt frisk.

Nej jag avstår, det finns ändå inget jag kan äta” eller ”javisst, jag hänger på, det finns alltid någonting jag kan äta”? Vad väljer du? Mellan uttrycken har det gått 4-8 månaders behandling för #ortorexi. Ett halvår för den som vågat ta steget att bli frisk. Behandling, inte bara för att man känner sig ledsen och orolig, utan kanske för att man inte längre har ett socialt liv.

Det spontana livet

Tänk att bara kunna följa med på resan eller ut en kväll efter jobbet utan att oroa sig för hur det kommer att gå med maten. Tänk om man kunde ta besluten snabbt och ad hoc bara för att man känner för att göra det just då. Gå ut på en krog, resa till Paris eller stanna vid korvmacken. För den som är frisk är det en självklarhet att man kan åka dit man vill, äta på vilken restaturang som helst och fatta impulsiva beslut.

Ett liv med ortorexi är ett liv med rädsla för att äta fel saker, inte kunna hoppa över ett träningspass och ständigt oroa sig för vad andra ska tycka.

Det friska spontana livet är ett telefonsamtal bort…….

Kommentera