Soul Cycling

Karisma framför träningskunskap

Lyssnade på en internationell presentation av det framgångsrika konceptet Soul Cycling. Rummen är små och fullt av spinningcyklar men presentatören lät åhörarna förstå att det inte är spinning det handlar om. Målet är inte att främja fysik utan det handlar istället om att ändra deltagarnas själ, därav namnet. Nu kan ju luras att tro att det är en cyklist eller expert på mindful träning som leder passet men så är det inte. Man lät meddela att man tvärt emot undviker att anställa cyklister eller de som kan cykla. Man föredrar personer med personlighet såsom en artist, en sångare, en skådespelare, en modell eller likande.

Man är nog gammaldags då som tror att det är träning som det handlade om. Fast man minns ju att fitnessbranschen sedan länge deklarerat att man är ”in the entertainment industry”. Allt faller på sin plats. TV ovanför löpbanden, ledarskap framför träningslära, karisma framför kunskap. Busenkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.