Chefshälsa jo tack

on

Idag har jag varit hos Holger på Rekondo för inspelning av en pod cast om hälsosamt ledarskap. Det var både trevligt och intressant. Ämnet är något jag vurmat för i många år för allt för få chefer har en praktisk möjlighet att ta hand om sin hälsa som det bör.

Hög belastning är vardag

80-timmarsvecka, alltid uppkopplad, frekventa resor och inte tillstymmelsen av en 5 veckors semester är tyvärr vad många chefer har i sin vardag (utöver att man ska ta hand om medarbetarnas bullätande enligt inlägg igår). En timme i veckan brukar vara den tid vi får på Ylab för att fixa chefens hälsa. Då gäller det att få in kvalitet.

Alla vill inte (och bör inte) göra en klassiker

Paradoxen är de chefer som tycker att all personal borde göra en svensk klassiker och träna cross fit på lunchen. Det skapar olust hos många för att inte tala om intern konkurrens. Team building – absolut när alla ligger på likvärdig nivå och har liknande intressen.

Jag vet inte när det kommer att sändas men lägger självfallet upp det. Nästa vecka troligtvis.

Kommentera