Bobat blev Pilatesboll

Två sjukgymnaster från Schweiz kom på idén med att träna på en stor rund boll som de valde att kalla Bobat. När jag och min man startade Ylab på Drottningatan blev vi först ut med Pilatesutbildningar och även klasser.

Bok och DVD

Efter ett tag införlivade vi bollen i våra klasser till mångas förtjusning. Bollen gick inte att köpa i sportaffärerna på den tiden så vi importerade bollar i tusental som fick gå under namnet Pilatesboll. Vi producerade även en DVD med ett riktigt effektivt styrkeprogram som fortfarande säljs på Ylab eller via hemsidan. Superbra hemmaträning så länge man flyttar undan Mingvasen för det går undan på slutet av passet.

Bollen är ett fantastiskt redskap som man kan använda på betydligt många fler sätt än för sit-ups, knäböj mot vägg eller för att sitta på. Medan DVD finns kvar är boken tyvärr slutsåld.

Utbildning

Men varför inte hänga på nästa PIlatesutbildning? Mer information om Pilates och utbildningar hittar du här:

http://www.ylab-education.com/utbildningar/pilatesinstruktor-utbildning/

Kommentera