Sömnstörning och sociala medier

Sömn är en hälsofaktor som påverkas mycket negativt av sociala medier. You Tube toppar ligan av de som håller unga människor vakna följt av Facebook. Inte riktigt lika illa är det när man använder Snapchat eller Instagram. Twitter verkar inte störa sömnen lika mycket som de andra.

Sömn är livsviktigt

Varför är det viktigt att kunna sova? Nyfödda sover nästan jämt ( trots att nyblivna mamor kanske inte känner att det är så) och tonårsföälrdrar vet att tonåringar sover långt in på dagen som regel. Anledningen är enkel, man växer och inte minst håller man på att ta in nya kunskapr hela tiden. Det här kräver energi vilket man gör av med i massor.

Sömn och mat vår viktigaste återhämtningskälla

Sömn är utöver mat är den viktigaste källan för återhämtning. Tyvärr ser vi alltför många unga som svälter sig i olika dieter och därmed får en högre grad av vakenhetsgrad. Sömnen blir sämre och med den även inlärning och inte minst uppbyggnad av fysiska kapaciteter. Det ortorektiska samhället som manar till nyttighet och sund livsstil fallerar ofta med fixering vid nyttiga livsmedel och tvångsmässig träning som ett resultat. #Ortorixia Atletika är ett vanligt fenomen där sociala medier är en upprätthållande faktor bland annat för sömnbrist på grund av timtals interagerande med sociala medier.

Tre tidigare inlägg med sömntips

https://yvonnelinse.wordpress.com/2017/02/26/somntips/

https://yvonnelinse.wordpress.com/2017/02/27/somntips-2/

https://yvonnelinse.wordpress.com/2017/03/01/tips-for-battre-somn/

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.