Män är bättre på att vicka på öronen

on

För många år sedan skrev jag en bok om Närkamp och Självförsvar. Presskonferensen tog 4 timmar drygt eftersom man ifrågasatte varför jag påstod att kvinnor hade sämre förutsättningar än män i en kampsituation.

Weight matters

Jag hade en del erfarenhet av att fajtas full kontakt med killar som vägde 10 -15 kilo mer än jag, så för mig var argumenten solklara och inte alls lika laddat som det var för de som menade att det var en social konstruktion.

F=m*a

Kraft påverkas av massa och accelaration och män är ofta större och tyngre kort och gott. Nog om detta men här är några vedertagna skillnader som man accepterat idag:

Kvinnor har mer fett, är kortare, väger mindre, är känsligare för lukter och har större risk att drabbas av ångest och depression.

Män puberterar senare, dör yngre, har större risk att drabbas av ADHD och kan vicka på öronen.  WOW!

Kommentera