Utmärkt artikel om dietfanatism i religionens tecken

on

Godisshake – syndigt

Proteinshake och ångad broccoli – för Guds skull – ja så lyder rubriken på en artikel skriven av Jenny Damberg. Den belyser den kristna dietmarknaden som blivit en stor industri.

Jakten på feta fortsätter i Guds namn

”Vi tjockisar är de enda som kan väga våra synder”, att ”banta med Gud” eller ”vårt dagliga bröd” (som idag definitivt inte är bröd) är några av de fraser som diverse kristna författare kopplar samman med en kristen tro.

Hallelulja sekter

Jenny gör en mycket inressant tillbakablick över matens betydelse inom religionen och inte minst så ringar hon in de sektlika beteenden som förekommer idag. Man är ”anhängare” till olika dietideologier, tror på dieternas själahelande effekter och bekänner sig till profeter som är för eller emot fett.

Det finns en drift för att ge en högre mening åt sin personliga kamp mot den syndiga vikten. Uppenbarligen.

https://www.svd.se/proteinshake-och-angad-broccoli–for-guds-skull

Kommentera