Hotel Gym the Chinese way

Det hör inte till vanligheterna att jag tränar på gym i Kina. Parkträning om morgonen är snarare det jag är van vid men när luftföroreningarna är som i Beijing, ja då blir det morgonträning inomhus ibland.

Hotellgymmet har flera nyinköpta löpband (vissa har prislapparna kvar hängande över kanten). I stort sätt är de en kopia av våra västerländska löpband men puls visas bara med två siffror på displayen (och alltid samma för övrigt) eftersom bokstaven P måste få plats innan. Om och utifall man inte förstår ”pulse” som står nedanför.

Golvet har en mjuk matta  och hantlarna löper med uppda kiloantal. Sedan finns det naturligtvis en Dummygubbe istället för sandsäck vilket uppskattas av oss Sandautövare. Mer kampsportkänsla helt enkelt.

Utanför fönstret skyndar arbetare iväg till sina jobb och det är noterbart att de har en mer rakryggad hållning och en specifik stegförning som knappt kan beskrivas.  De är bakåtlutande så att säga. Lite platta fötter, korta steg och inte så mycket studs som vi har. En slags speedad tai chi gång. Härligt att slippa spegel och istället kunna se hur Beijing vaknar till liv.

Kommentera