Kungfucius och jag tralala

on

Rationella personer

Rationella människor kan vara extremt torra och tråkiga ibland. Som exempelvis när man berättar ett roligt minne och den rationelle korrigerar datum och detaljer som egentligen är totalt ointressant i sammanhanget. Faktainnehållet blir korrekt men hur kul blev historien?

Emotionella personer

Emotionella personer kan vara extremt påfrestande i alla sina utsvävningar och det är inte alltid helt enkelt att kunna hänga med i svängarna. Sedan kan man ju faktiskt undra vad som är sant i det som sägs för det verkar ju som känslorna svallar över titt som tätt.

Personligen

Så hur ska vi ha det nu då, rationellt eller emotionellt? Om jag får välja så blir en blandning bra. Rationell morgon och emotionell kväll kanske?  Några rationella kollegor blir bra men gärna lite emotionella vänner. Nu när jag tänker efter verkar mina val baseras på att mina plikter ska präglas av lite faktabaserade ramar och regler medan fritiden får vara lite tjolahopp.

Filosof för 2500 år sedan

Megakontrollerade personer är däremot inte min melodi. Eller som filosofen Kungfucius uttryckte det:

ifall en människa inte säger till sig själv: ”vad ska jag ta mig till, vad i hela friden ska jag ta mig till” vet jag inte vad jag ska ta mig till med denna människa.

Kommentera