Avicii leder vägen

on

Som så ofta blir det en tragedi som måste till för att problem ska uppfattas och förhoppningsvis åtgärdas. När Tim Bergling dog innan han fyllt 30 år blir det naturligt att man undrar hur hans ”glamorösa”  artistliv egentligen såg ut.

Vem bevakar artisternas arbetsmiljö?

I mitt fall, med bakgrund från arbetsmiljö och hälsa, undrar jag hur det stod till med arbetsvillkoren. Det handlar inte om att hitta en syndabock för hans död utan hur tar vi hand om unga människor i en hård bransch? Giriga producenter och managers finns det gott om och oerfarna ungdomar utnyttjas och slits ut i förtid.

Pressen är många gånger omänsklig

En värld full av sprit och droger är bara en del som ska tacklas. Andra delar är de höga krav som föreligger när det gäller turnéschema och den enorma press som ställs på en enskild människa på en scen. Man kanske tror att de får möta energi och kärlek från sina fans och så är det självklart men man måste till synes och sist leverera. Ett helt publikhav förväntar sig det och att leva upp till förväntningar kostar energi.

Rädsla att misslyckas

Sedan har vi förväntansångest som ytterligare en ingrediens. Rädsla för att misslyckas, inte räcka till, få en black out med mera. Vem var mentor till Avicii? Vem var hans skyddsombud? Vem såg till att hans arbetsschema var drägligt? Så känd, så begåvad, så berömd, så rik ….men vad tjänar det till när man är sjuk, olycklig och dör innan 30….

Ylab ligger mitt emot Östra Real där han gick i skola och där man nu hedrar hans minne. Man lider med hans föräldrar och jag kan inte låta bli att som vuxen tänka; vad gjorde vi för fel? R.I.P.

2 kommentarer Lägg till din

  1. Madelene Håll skriver:

    Hans ångestdemoner blev tydliga i dokumentären. Han ville bara fly. Men tvingades gång på gång svinga sitt svärd. Trots att han var utmattad. Godhjärtade genier får inte stanna på jorden så länge. Hoppas han funnit frid. Där ingen smärta eller rädsla existerar. All värme till hans nära och kära. Förlusten är total.

    1. linyvonne skriver:

      Man blir bara ledsen ledsen ledsen när ingen fanns till hands för honom. Alla tankar går till hans nära och kära.

Kommentera