Alltid något nytt att lära

Simon says

En dag på folkets hus med flera olika talare. Som alltid blir det att man bedömer flera olika saker; faktakunskaper, framträdande och personlighet. Idag fanns det tre utomordentligt bra brittiska talare. David Thomas berättelse om hur han tog sig från alkoholiserade föräldrar och kriminalitet till VM i minne var fyllt av humor och gripande på flera sätt. Simon Hazeldine var även han rolig att se och lyssna på men det var uppenbart att han var väldigt erfaren när det gäller ”business” kort och gott. Inte det minsta berörd över en ofrivillig pop up dessutom.

The telephone assasin

Anthony Stears – författare till ”the telephone assassin” var en framgångsrik ung man som kunde det mesta om telefonförsäljning, något som ligger väldigt långt ner på mångas karriärstege.

Brittisk humor och svensk expertis

Bland de svenska gillade jag investeraren Anette Nordvall som var kort och koncis samt faktabaserad. Ibland är det skönt att bara få fakta rakt upp och ned och framför allt när någon har så mycket erfarenhet att komma med. Jag hör även till dom som verkligen gläds när andra når framgång. Davids skjorta och Anettes fläta var definitivt något man kommer att minnas…

1000 hopp under vecka 3 i planeringen

Riktigt roligt och över förväntan var även simhopparen Anna Lindbergs presentation. Inget direkt nytt gällande träning och erfarenheter från hennes tid som elit men klart imponerande framförande. Jag har träffat hennes mamma Ulrika Knape på internationell coachutbildning tidigare. Anna visade sin OS plan (för en av de fyra OS hon medverkat i) där jag imponerades av 1000 hopp i veckan som peak. Låter väldigt mycket för en som jag som tränat andra saker i tusental men inte kan tänka mig 150 hopp om dagen i en bassäng. Man måste älska sin idrott för att stå ut med det eller hur?

Bäst av allt var runda bordet avrundning med Ylabbare. Partisk? Absolut! 

 

Kommentera