Kackelackor och hetvatten

on

Minnen från en svunnen tid tenderar att dyka upp när man minst anar det. Idag kom jag att tänka på när jag bodde, tränade och studerade kinesiska i Taipei, Taiwan. Det var ett tidigt besök och jag bodde på ett studentboende centralt i stan och nära till den park där jag tränade varje morgon.

Jag delade rum med en kinesiska och två koreanskor och rummet var så litet att sängarna gick kors och tvärs över varandra. Jag minns hur jag vaknade första natten när en av rumskompisarna skrek i högan sky. Golvet var fullt av kackelackor, något jag inte tyckte var något större problem. Dom försvann ju så fort man tände lampan.

Det starkaste minnet var vattenmodulen i korridoren. När jag såg den visste jag att jag inte var i Europa för man kunde tanka både kallt och hett vatten. Självfallet var hetvattnet det som gick allra mest för det man åt var nudlar, nudlar och åter nudlar. Ett studentliv som jag valde trots att jag kunde ha bott bättre men varför slösa tid på att missa hur studenter lever i Kina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.