Hemma till sist

on

Tåg till Linköping idag där det var dags för mitt favoritämne Ekonomisk psykologi.  Framför allt är det Judgement & Decision making processer som intresserar mig. Vad är magkänsla egentligen? Vad är skillnaden mellan intuitiva respektive begrundade beslut? Vad påverkar våra beslut och framför allt varför fattar vi ibland fel beslut som går emot bättre vetande? Det här är frågor som vi diskuterat efter att ha plöjt igenom klassiker och de allra senaste forskningsrönen. Jag trivs som fisken i vattnet på LiU.

Men även kvällen gick i akademisk anda. Det var presentation av ett studiearbete i kommunikationskursen på Karolinska. Arbetet handlade om hur vetenskapliga artiklar skrivs om på vägen genom populärvetenskapliga tidningar, veckopress, dagspress och tabloider. Jag beskrev en känd vetenskaplig studie om olika träningsmetoder och ryggstabilisering som i slutändan löd ”Pilates är skadligt för ryggen”. Kanske något att skriva om här på bloggen om någon är intresserad.

Pilates – min gamla käpphäst som jag gärna berättar mer om

Kommentera