Broiler look i filmen Tina

on

Såg filmen om Tina Turner när vi var på Mallis. Tina Turner har alltid varit en av mina favoriter av många anledningar. Rösten är som ingen annans naturligtvis men det är nog trots allt hennes personliga utstrålning som gjort att man älskar henne. Hon är inte omopererad och botoxad till skillnad mot merparten av alla Hollywoodstjärnor. Hon har trots det lyckas med bedriften att vara sexig vilket både män och kvinnor skrivit under på. Få kan sjunga och röra sig som Tina Turner. Man ser det till och med på bilden ovan som är riktiga Tina.

VÅLD I NÄRA RELATIONER

I dessa #metoo tider och fokus på våld i nära relationer är det fantastiskt att se hur Tina bara tar sig igenom ett våldsamt äktenskap, reser sig och gör en egen fantastisk karriär. Hon är en förebild för alla som kämpar sig igenom våld och övegreppstrauman.

VARFÖR EN BROILER?

Filmen blev en besvikelse däremot. Det var inte själva gestaltandet av Tina utan hur den kvinnliga huvudrollsinnehavaren såg ut. Regissören hade valt en nutidens neddeffade fitnessfigur som inte alls var i paritet med Tinas naturliga utseende. I mina ögon såg den kvinnliga skådespelerskan ut som en flådd kyckling i vissa scener. Det är i det närmaste oundvikligt att personer med extremt lågt underhudsfett mår bra och i min värld är välmående viktigare än magrutor.  Det man undrar är om det var hennes eget val eller krav enligt manus?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.