Energitillgång för träning

on

Energitillgång är den mängd energi som kroppen kan utnyttja för att upprätthålla alla livsviktiga funktioner, fysisk aktivitet och träning. Ju mer muskelmassa man har desto mer energi behöver kroppen och lite förenklat kan man säga att man behöver mer än 30 Kcal per kilo fettfri kroppsmassa vid träning, för att undvika energibrist. Fett- respektive fettfri vikt kan mätas med exempelvis en Bod Pod (en förutsättning är att man har en normal bentäthet).

Energibehov för att kunna växa

Om syftet med träning är muskeltillväxt bör man ta in mer än 45 Kcal per kilo fettfri vikt. I den ortorektiska världen är det alltför många som tränar först och äter efteråt vilket är alldeles bakvänt. Kroppen behöver energi för att kunna utföra belastande moment och den som befinner sig i energiunderskott förlorar möjligheten att bygga muskelmassa. Både protein- och glykogenuppbyggnad är beroende av den totala energibalansen.

Ät för att träna är mottot – att träna för att få äta är kontraproduktivt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.